8 mars 2014
14:45

Hagunda IF U

Referat: Midas IBK - Hagunda IF U

Ännu en märklig match. Periodsiffrorna blev 1-1, 1-4 och 6-3! Känslan efter första är att vi är bättre och bör vinna om vi jobbar på som vi ska. Vi har ett bra försvar och spelar bra i anfallszon men får inte in bollarna. Vi vinner skotten med 12-6.
Så vad händer då i andra? Igen. Vi fortsätter spela bra men vi gör enstaka misstag som dom tar vara på och vi är i stort underläge när perioden är över. Misstagen sker ofta framför det egna målet där motståndarna ofta är först på returer och studsande bollar. Vi vinner skotten med 19-11!
Inför tredje så börjar vi på två kedjor för att försöka få lite sammspelhet, men redan efter ca 6 min kör vi på tre ytterpar igen. Vi får chans i numerärt överläge i åttonde minuten men det ger inget. Istället gör vi fler misstag i egen zon och dom går upp i ledning med 7-2.
Vad som sen händer är ännu en makalös upphämtning. Äntligen får vi utdelning på våra skott och vi lyfter upp hela laget precis som vi har försökt göra i två perioder. 12.15 gör Acke 3-7. 15.29 står det 7-7. Dom tar TO och vi väntar oss en anstormning men den uteblir istället försöker dom bryta på mittplan och kontra på oss.
Vi fortsätter spela bra och ger dom inga vassa chanser i vi kontrar istället in 8-7 18.08!
Nu borde vi ju ha lärt oss från Enköpingsmatchen att man måste rusa på skyttar. 18 .14 skickar dom bara in bollen mot mål från mittplan, ohotad, mycket trafik framför mål och den smiter in vid stolpen. 8-8.
Vi har en vass chans till i slutet men turen ÄR inte på våran sida.

Direkt efteråt känns det som en förlust men samtidigt får vi vara nöjda med en poäng med tanke på vår dåliga
andraperiod och början på tredje. Vi vinner skotten i matchen med 49-29. Det visar i högsta grad att vi spelade bra men vi blev inte hungriga förrän i slutet av tredje.